När marknaden kom till stan

Vår krönikör Eva Marie Olsson var på marknad i helgen. Här är hennes betraktelse.

 ”En marknad är ett evenemang som främst är inriktad på handel och nöjen..” Över natten hade stan’s centrum förvandlats. Gatorna kantades av marknadsstånd som erbjöd allt mellan himmel och jord, över torget vajade tricoloren, den franska flaggan, och man kunde köpa grekiska oliver att äta till osten.

Nu har marknaden öppnats – det gäller att vara ute i tid för att få tag i det bästa av det mesta. I strålande sol köar glada och köpsugna kunder.

Fast en del knallar hade inte hunnit få allt klart till öppningsdags....

Utmed ån hade flera politiska partier valt att slå ner sina bopålar. De var visst inte helt klara de heller! Hur ska vi lägga ut det här på bästa sätt nu då..?

Marknader är en bra plats att leta på om man funderar på att skaffa nytt inför sommaren. Det fanns att välja på för både stora och små....

Nya glada knästrumpor till shortsen kanske? En stråhatt kanske för att hålla borta solskenet och de retsamma fräknarna?

På Oskarsplatsen försökte den yngre generationen gå på vattnet. Ja, det vill säga, ungarna befann sig inuti stora, genomskinliga plastkulor som rullade runt i en damm. Det var svårare än det såg ut!

Efter ett dylikt hårt arbete blir man hungrig. Tur att det finns våffelstånd!

Att döma av den långa kön med kunder som lastade med allsköns plantor ringlade sig mot kassan hos blomsterförsäljarna lär Strömstad gå en blommande sommar till mötes!

Så rullade dagen på, med inköp, fika och köande vid bankomaten.. Doft av matvaror, grillad korv, nyplockade jordgubbar och blommor. Trängsel och möten med bekanta. Till slut infann sig tröttheten av att spring runt och det drog mot hemmets port. Vissa hade fått nog av det roliga på ett tidigt stadium...

Det är nog tur att det inte är marknad varje helg!!!

Senast ändradonsdag, 01 juni 2016 10:07

Strömstad

lyssnaSmall